menu

Doris, Pita de Pecica

 

Client: Doris, Pita de Pecica // Domeniul de activitate: Panificatie // Servicii: Audit de Brand · Strategie de Brand · Branding · Copywriting · Design · Identitate Vizuala · Slogan · Web Design & Web Development · Implementare Social Media. 

pitadepecica
pitadepecica1
pitadepecica2
pitadepecica3
pitadepecica4
pitadepecica5

pitadepecica6
Cea mai buna paine romaneasca pe vatra se face cu faina din zona si fara conservanti. Calitatile sale o recomanda pentru statutul de aliment protejat de Bruxelles. Faima pitei de Pecica rumenite în cuptoare de caramida s-a dus peste hotare. Ungurii si nemtii vin la Pecica, atraşi de gustul deosebit al pâinii ce-si pastreaza zece zile prospetimea. Compozitie misterioasa, facuta din aluat dospit deja de trei ori si apa cu faina, maiaua reprezinta unul din elementele care dau identitate retetei de pita de Pecica. Datorita acestei compozitii care ajunge in final in aluatul de pita, painea se poate pastra fara sa se strice pana la doua saptamani. Tot ea ii da pitei de Pecica gustul deosebit de pita coapta in casa.

Painea preferata a familiei Ceasuescu.
Invelita in stergar de canepa, renumita pita de Pecica ajungea zilnic, pana in 1989, pe masa fostului dictator Nicolae Ceausescu, care a fost impresionat de gustul sau, si o considera cea mai buna din Romania. Painea era transportata zilnic in Capitala cu un avion ce decola dimineata, în jurul orei 9.00, de pe aeroportul din Arad.

”Pita de Pecica este un semn distinct al localitatii noastre, iar obtinerea certificatului OSIM confera dreptul de a folosi aceasta marcă doar locuitorilor orasului” – explică Marinela Petran, sef Serviciu Registru Agricol în cadrul Primăriei Pecica.